În „Veghetorii Terrei”, dl. Florin Gheorghiţă îşi propune să prezinte cititorilor „noi aspecte ale marii enigme în descifrarea necunoscutului” uzând, în sprijinul afirmaţiei, de informaţii ştiinţifice. El aduce în atenţie o ipoteză nouă: „OZN-urile şi extratereştrii sunt întrupări prin voinţa gândului unor fiinţe eterice hiperdezvoltate, care veghează şi stimulează evoluţia Omenirii terestre întrupate”.

De profesie inginer electrotehnist, dl. Florin Gheorghiţă se ocupă de problema OZN-urilor încă din anii ’60, devenind în scurt timp un specialist de mare credibilitate, iar în 1973 publică volumul „OZN – o problemă modernă”, ce avea să fie prima lucrare din România care aborda, de pe poziţii ştiinţifice, provocatoarele manifestări ale OZN-urilor ce sfidau fizica terestră.

Foarte curând, el a fost remarcat şi cunoscut în întreaga lume, fiind invitat să conferenţieze la o serie de congrese internaţionale de profil. A devenit o somitate pe plan mondial în domeniu, având strânse legături cu cercetătorii de la NASA.

Dl. Florin Gheorghiţă afirmă că omenirea terestră nu este singura specie inteligentă din cosmos şi că în spaţiu există şi alţi „fraţi întru raţiune”. În acest sens, s-au organizat laborioase programe ştiinţifice internaţionale [CETI – Communication with Extra-Terrestrial Intelligence (Comunicarea cu inteligenţa extraterestră) şi apoi SETI – Seargh for Extra-Terrestrial Intelligence (Căutarea inteligenţei extraterestre)] de căutare a inteligenţei extraterestre. Oamenii pământeni sunt încă în „adolescenţa marilor cunoaşteri” ale tainelor spaţiului, ale legilor universale şi ale existenţei marii varietăţi de forme vii din imensitatea cosmosului. În univers se găseşte o „inteligenţă superioară care (…) ne stimulează continuu, pe diferite căi, să evoluăm în mod complex spre un larg orizont cognitiv, de înaltă spiritualitate”.

În finalul volumului, dl. Florin Gheorghiţă declară că „această carte nu doreşte să convingă, ci invită la o documentare cât mai extinsă şi la analize cât mai realiste”

Prof. DOINA DRĂGUŢ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s