Cartea lansata recent de Adrian Dinu Rachieru „Cei doi Hagi „, editata la Editura „Augusta” din Timisoara, nu este o surpriza.Temutul critic literar cocheteaza des cu lumea sportului, Domnia Sa fiind un microbist inversunat.Daca nu renunta la tenis, nu va renunta niciodata la aceasta lume a „mingii rotunde” pe care o „simte” pe teren sau in rubricile unor ziare.
Plecand de la „drama lui Hagi” , pe „la masa bogatilor” sau printr-un „carusel polist”, aducandu-l „cu picioarele pe pamant”cartea in sine face o radiografie cu un alt „Hagi, cel din oglinda „.
Ce-ar spune Hagi? „Regret , dar n-a iesit”.Si , totusi, Hagi, ramane doar un mare fotbalist.
Autorul isi rezuma cartea astfel : „Adevarul e ca media l-a imbolnavit pe Hagi. Uns „rege”, marele fotbalist (devenit legenda) s-a crezut, peste noapte, si mare antrenor. Or, Hagi-antrenorul lupta cu statuia jucatorului cu acelasi nume. Artist pe gazon, crosetand adversarii, nascand faze geniale, Hagi nu poate face minuni pe banca. Antrenorul Hagi e condamnat sa traiasca in umbra marelui jucator care a fost. El ramane, vorba lui Pele, „un om de treaba”. Iar a-l „transforma in moaste”, cum scria un cronicar, inseamna a-i face un mare rau. Care deja a fost facut… Pornind in cautarea gloriei ca antrenor, Hagi traieste o drama. Episodul Steaua ( clubul vietii”, nu?), un razboi din care, aparent, a iesit invingator baciul piperan, se va cicatriza greu…”
„Cei doi Hagi”, o carte bine documentata, o „cronicheta” ce taie rasuflarea fiecarui microbist.Cat despre „palaria lui Gigi si revansa lui Gica” vom lasa cititorii sa se delecteze…
MARIANA GURZA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s