Apariţia OZN-urilor, mai ales după cel de-al doilea război mondial, este încă un mare secret al istoriei. Mari savanţi ai lumii s-au grupat în societăţi secrete şi analizează „cazurile de posibile vizite extraterestre sau din lumi paralele”. Spre exemplu membrii „Colegiului invizibil”, creat încă din anii ’50 (printre care astronomul prof. dr. J. Allen Hynek şi matematicianul dr. Jacques Valée), fac investigaţii pe cont propriu, încercând să descifreze, prin cele mai avansate metode ştiinţifice, aspectele neînţelese ale manifestării OZN-urilor.

De unde vin şi de ce vin OZN-urile? Se crede că unele guverne, printre care cel al SUA, ascund „dovezi palpabile ale acestor prezenţe”. Liviu Predescu încearcă să explice acest lucru: „realitatea OZN este cunoscută unor grupări secrete de elită din guvernul SUA, ca şi din alte guverne ale unor ţări importante, influente”.

Primul preşedinte american care a fost informat, confidenţial, despre apariţia pe cer a unor aparate de zbor ce par să aibă o provenienţă extraterestră a fost Roosevelt, care, în ciuda bolii ce l-a ţintuit în scaunul cu rotile, a fost un personaj politic foarte activ. El a lansat programul de relansare economică „New Deal” şi tot el, după intrarea nemţilor în Paris, a dat dispoziţii să se înceapă cercetările pentru realizarea bombei atomice.

După cel de-al doilea război mondial, numeroase rapoarte ale aviaţiei germane sesizau comportamentul de neconceput pentru tehnica acelor timpuri al unor „stranii obiecte de zbor”.

În anul 1944, într-o dimineaţă, preşedintele Roosevelt a găsit în dormitorul său, pe pernă, un bilet ciudat: „Domnule preşedinte, testele de la Chicago (locul unde se realizau primele reacţii de fisiune) trebuie să înceteze imediat. Viaţa întregii planete este în pericol dacă cercetările începute vor fi duse la bun sfârşit”. Nimeni nu şi-a putut explica cum a ajuns acel mesaj în camera preşedintelui şi nici cine îl scrisese. S-a crezut, la început, că este o farsă a serviciilor secrete germane sau japoneze şi nu s-a dat prea mare importanţă acestui lucru, dar, două zile mai târziu, mesaje asemănătoare au fost primite şi de cei care erau direct implicaţi în realizarea cercetărilor şi experienţelor nucleare.

În ziua în care preşedintele Roosevelt a primit raportul confidenţial prin care i se aducea la cunoştinţă că bomba atomică fusese realizată în deşertul Alamogordo, statul New Mexico, o „imensă minge de foc” a apărut deasupra Casei Albe, care s-a rotit de câteva ori pe cer apoi a dispărut. O lună mai târziu, Roosevelt a murit. Era în aprilie 1945, deci cu puţin timp înainte de capitularea Germaniei naziste. Peste câteva luni, noul preşedinte al SUA, Harry S. Truman, dădea undă verde folosirii bombei atomice împotriva populaţiei de la Hiroshima (6 august 1945). A urmat apoi cea de-a doua la Nagasaki (9 august 1945). Rezultatul, după cum se ştie, a fost devastator: sute de mii de morţi şi zeci de mii de răniţi, mutilaţi, iradiaţi.

Pe 5 decembrie 1945, o escadrilă de cinci bombardiere, plecate de pe aeroportul naval din Florida, având la bord un echipaj de 14 membri experimentaţi, a dispărut fără urmă, deşi condiţiile meteo erau excelente.

Apariţia OZN-urilor a îngrijorat cercurile militare ale SUA, responsabile cu securitatea şi siguranţa statului. Într-un studiu se spunea: „Farfuriile zburătoare nu sunt deloc imaginaţie sau produsul unor fenomene naturale”. Mulţi ufologi sunt de părere că „omenirea a luat deja contact cu făpturi din afara Terrei şi că a beneficiat de cunoştinţele din tehnologia lor mult înaintată”. Ei susţin că autorităţile americane au făcut chiar un „pact” cu aceste fiinţe extraterestre prin care „se reglementa, între multe altele, şi folosirea energiei nucleare”, iar că „următorul război nu va fi unul internaţional, ci unul intergalactic”.

Autorul expune în paginile cărţii numeroase vizite extraterestre, întâlniri dintre diverse persoane şi făpturile evoluate ce aparţin altor civilizaţii sau răpiri ciudate.

O ipoteză a ufologilor ar fi că „Farfuriile zburătoare vin de pe planeta Marte. Ele folosesc faţa nevăzută a Lunii, unde şi-au plasat o bază de alunizare şi de decolare, un loc unde să facă o escală în drumul lor de pe Marte pe Terra”. Marţienii, care duc o viaţă grea pe planeta lor „aridă şi muribundă”, sunt în căutarea unei lumi cu condiţii climatice mai blânde.

Concluzia la care a ajuns „Colegiul invizibil” este următoarea: „în spaţiul planetei noastre ar mai exista încă o populaţie, care ar fi însă invizibilă pentru noi, oamenii pământeni, întrucât făpturile respective ar fi constituite dintr-o altă materie. Iar această altă populaţie nu ar fi doar un musafir temporar, ci ar convieţui cu noi din cele mai vechi timpuri”. Dar această coexistenţă cu o altă lume în spaţiul planetei noastre nu înseamnă că Terra nu este vizitată şi studiată de făpturi din „alte lăcaşuri ale inteligenţei cosmice”.

Conform urmelor concrete, observaţiilor radar, fotografiilor şi martorilor oculari, există suficiente probe pentru a trage concluzia că „Omenirea este în atenţia unor obiecte artificiale”.

Prof. DOINA DRĂGUŢ

2 răspunsuri to “21 Februarie 2008- LIVIU PREDESCU: „INVAZIA EXTRATERESTRĂ“, Editura OBIECTIV, Craiova, 2007 (Doina Drăguţ)”

  1. Mircea Boangiu Says:

    O carte, cred eu interesantă, cum de-fapt sunt toate dar absolut toate cărţile editate de Obiectiv Craiova, multe Adevăruri se spun în aceste cărţi, dar puţini sunt cei care le înţeleg şi le cred. Cu respect Mircea Boangiu com. Vdra Ilfov.

  2. mona i. Says:

    imi plac cartile de la editura OBIECTIV la nebunie ,dar spre dezamagirea mea in orasul meu PIATRA NEAMTnu mai gasesc nici o carte de la editura dumneavoastra,…,sunt interesata de tot ce inseamna adevarata istorie-fie ia cea religioasa-de extraterestrii,de paranormal,de medicina veche dacica,de puterea neamului romanesc[COPII CU PUTERI PARANORMALE],…,mi-as dori sa am toate cartile de la editura dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s